W ostatnich latach rzadko już zjadamy obiady składające się z dwóch dań. Z powodu chronicznego braku czasu, a przez to potrzebę błyskawicznego nasycenia się, raz…
Więcej Zupy na zakwasie z mąki – dania na święta i na dzień powszedniTematyka żywnościowa
Kapsułki do ekspresu Dolce Gusto – można kupić ich zamienniki
Ekspresy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się w pejzaż polskich kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich ciekawa, nowoczesna linia, ale przede…
Więcej Kapsułki do ekspresu Dolce Gusto – można kupić ich zamiennikiNaturalne źródło witamin – sok z kiszonej kapusty i buraków
Produkty fermentowane po latach zapomnienia znów wróciły na polskie stoły. Do kapusty i buraków dołączają również nowe, przedtem mniej lubiane owoce oraz warzywa. Kiedy mówimy…
Więcej Naturalne źródło witamin – sok z kiszonej kapusty i burakówAromatyczna kawa wysokiej jakości – zamienniki kapsułek A Modo Mio
Podmiotów przetwarzających kawę jest niezliczona ilość, jednakże Lavazza wciąż pozostaje w czołówce tych najpopularniejszych. Mało osób wie, iż początek marki Lavazza sięga ostatniego dziesięciolecia XIX…
Więcej Aromatyczna kawa wysokiej jakości – zamienniki kapsułek A Modo MioSzukasz ekologicznych przetworów? Wybierz żywność z certyfikatami
Od prężnego rozwoju branży spożywczej, który obserwujemy od początku XX wieku, produkty konsumowane przez nas każdego dnia zaczęto często wypełniać różnymi związkami wydłużającymi ich zdatność…
Więcej Szukasz ekologicznych przetworów? Wybierz żywność z certyfikatamiDlaczego warto regularnie jeść ogórki kwaszone?
Na kanapce, w sałatce, w zupie czy jako surówka do dania głównego – kiszone ogórki w środkowoeuropejskiej kuchni podajemy częściej aniżeli pragnęlibyśmy przyznać. Nas to…
Więcej Dlaczego warto regularnie jeść ogórki kwaszone?Jak upiec chleb na zakwasie?
Samodzielne pieczenie chleba staje się coraz popularniejsze. Można to zrobić na dwa sposoby: z drożdżami lub na zakwasie. Dziś na blogu przedstawiamy tę drugą metodę…
Więcej Jak upiec chleb na zakwasie?Kapusta kiszona – warto spożywać ją regularnie
Niepowtarzalny smak białej kwaszonej kapusty jest istotną częścią polskiej kultury kulinarnej. Jest ona składową licznych dań i przeciętny Polak dość często kładzie ją na swoim…
Więcej Kapusta kiszona – warto spożywać ją regularnieJakie pieczywo kupować?
Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej tradycji. Wytwarzane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków…
Więcej Jakie pieczywo kupować?Co zrobić z owocami z nalewki? Sprytne patenty
Osoby, które produkują na własną rękę domowe alkohole na bazie spirytusu lub wódki, czasami mogą stanąć przed dylematem: co zrobić z owocami z nalewki? Wystarczy…
Więcej Co zrobić z owocami z nalewki? Sprytne patenty